Nu exista virusi care sa sara de pe un hard pe altul (poate doar astia
www.thespyware.net/mbr_virus.php) dupa formatare. In rest, virusii trebuie executati personal de utilizator ca sa preia controlul din nou.
Cand am de-a face cu un sistem care are mai multe partitii si e virusat, trec toate datele de pe partitia pe care voi instala Windows-ul pe alte partitii dupa care formatez partitia rezervata pentru Windows si instalez Windows-ul.
Dupa ce termini cu Windows-ul, primul lucru pe care trebuie sa-l faci este sa iei Kaspersky Anti-Virus de pe net (varianta trial e perfecta deoarece, dupa devirusare, poti trece lejer la Avira) si sa scanezi partitiile neformatate.
Eu zic ca e imposibil dupa operatiunea asta sa mai ai virusi.
Sau, fara formatare, mai e varianta
Bart's Preinstalled Environment (BartPE) bootable live windows CD/DVD (e destul de greu de configurat, dar poate fi personalizata) sau puteti incerca asta
Kaspersky Rescue Disk - Load Kaspersky AntiVirus 2009 Using DOS . ISO-ul asta de la Kaspersky nu l-am folosit niciodata deci nu imi pot da cu parerea, eu am folosit doar Bart PE despre care stiu care are suport pentru placi de retele si pot face si update la antivirus.
Oricum, bottom line is: nu cred ca e vreun virus care sa revina dupa formatare, decat daca intri pe partitiile ramase neformatate si instalezi d-acolo kituri.
Cheers,
Adytzu