TORRENTs.RO

Go Back   TORRENTs.RO > GO ! > Tu, eu, noi - comunitatea T.RO > Jocuri

Jocuri Coltul jucatorilor

Reply

LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 07-24-2009, 12:29 AM   #1 (permalink)
Power User

Redstorm's Avatar

Redstorm is on a distinguished road
Points: 6,285, Level: 33 Points: 6,285, Level: 33 Points: 6,285, Level: 33
Activity: 0%
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%
Default Runes of Magic - un fel de World of Warcraft dar gratuit

Īn vremea cānd aveam timp să mă joc, eram un īmpătimit de World of Warcraft. Am jucat WoW mai bine de 3 ani şi am savurat fiecare clipă īn care făceam party-uri, raid-uri, omoram eliţi sau făceam instanţe. Ca să nu mai spun de PVP, sarea şi piperul jocurilor de gen. Bine, asta cu excepţia cazurilor īn care un copil de nivel 80 se plictiseşte şi face genocid cu cei de nivel mic.

Oricāt de savuros ar fi, World of Warcraft are un mare defect: trebuie să plăteşti īn fiecare lună pentru a te juca. Şi acum e criză iar bugetele noastre sunt afectate serios. Aşa că ne īndreptăm atenţia către Runes of Magic, un MMORPG gratuit. Da, este gratuit: nu trebuie să plăteşti nici jocul īn sine, nici vreun abonament lunar.

Dezvoltat de taiwanezii de la Runewaker Entertainment, Runes of Magic nu are doar genul de joc īn comun cu WoW. Dacă ai jucat WoW vei remarca foarte multe asemănări, de la numele şi rolul claselor, la sistemul de joc şi questuri pānă la interfaţa grafică. Şi asta nu este de rău. Dacă ai jucat WoW īţi va fi foarte uşor să te adaptezi. Iar partea bună este că RoM (Runes of Magic) nu se limitează la a reproduce elemente din WoW, ci vine cu numeroase īmbunătăţiri. Am descoperit o serie de elemente extrem de interesante şi totodată binevenite.

Download şi instalare

Kit-ul de instalare ce poate fi descărcat de pe site-ul oficial are 3.4 GB. Instalarea propriu-zisă nu durează foarte mult. Īn schimb, la prima lansare vei aştepta "o eternitate" pānă cānd īşi va descărca ultimele patch-uri.

Cerinţele de sistem pentru RoM sunt:
  • Procesor Intel Pentium 4 2.0 GHz sau echivalent
  • 512 MB RAM
  • minim 3.8 GB spaţiu pe harddisk
  • placă grafică compatibilă DirectX 9.0c cu 128 MB RAM
  • conexiune la Internet, evident

Clase

RoM oferă doar 6 clase, deocamdată. Acestea sunt: Warrior, Scout, Rogue, Mage, Priest şi Knight. Warrior, Rogue, Mage şi Priest sunt similare claselor cu acelaşi nume din WoW - Warrior-ul face damage mare, Priest-ul are rol de healer etc. Scout-ul şi Knight-ul sunt echivalenţii Hunter-ului respectiv Paladin-ului din WoW. Pe viitor, producătorul are de gānd să introducă două clase noi: Warden şi Druid.

Īn WoW am avut īntotdeauna ca şi caracter principal Hunter-ul. De aceea, īn RoM am ales să joc cu Scout-ul. Ca mecanică de joc īntre cele două clase sunt multe asemănări dar şi destule deosebiri. Īn primul rānd, infama zonă moartă din WoW pare să lipsească. Scout-ul trage cu arcul fără jenă şi īn lupta corp la corp, ceea ce este un mare avantaj. După cum cei care au jucat WoW ştiu, Hunter-ul se bazează pe damage-ul făcut de la distanţă şi este extrem de vulnerabil īn lupta corp la corp cu clase precum Warrior sau Rogue.

PVE şi PVP

Ca şi īn WoW, īn RoM se regăsesc cele două stiluri de joc. Īn PVE (player versus environment) jucătorul se concentrează asupra monştrilor din joc, a quest-urilor, a profesiilor şi a creşteri īn nivel. Apropos de profesii, īn RoM nu eşti limitat la doar două profesii principale. Īn PVP (player versus player) trebuie să fii īntotdeauna atent la atacurile altor jucători.

La fel stă situaţia şi īn cazul serverelor. Dacă alegi un server PVE, nu vei face PVP decāt atunci cānd activezi această opţiune. Īn schimb, pe un server PVP eşti tot timpul īn bătaia focului mai mult sau mai puţin prietenos.

PVP-ul organizat este şi el prezent prin intermediul Arenelor şi al Battleground-urilor. O idee nu foarte bună este introducerea la grămadă īn Battleground a caracterelor indiferent de nivelul acestora. Īn aceeaşi luptă ajung caractere de nivel 12 şi 50.

Gameplay

Nu am jucat decāt 15 nivele cu Scout-ul şi nu mă grăbesc să dau un verdict. Īnsă totul pare foarte simplu şi se realizează foarte rapid: creşterea īn nivel, īnvăţare şi practicarea profesiilor. Practic, dacă te concentrezi puţin poţi ajunge la nivelul 10 după doar după cāteva zeci de minute.

Şi ai toate motivele să te grăbeşti către nivelul 10 pentru că acolo lucrurile īncep să devină şi mai interesante. La nivelul 10 este o obligatorie o vizită īn oraşul Varanas. Acolo īţi poţi alege clasa secundară. Sistem dual clas este unul dintre cele mai interesante aspecte ale jocului. Īn acest fel poţi īnvăţa şi combina abilităţi care provin din repertoriul a două clase separate. De exemplu, un Scout care īşi alege ca şi clasă secundară Rogue, cu abilităţi de stealth poate deveni mult mai eficient.

Nu lipsesc din peisaj mount-urile (animalele de transport) şi pet-uri (animalele de companie). Spre deosebire de WoW, īn RoM nu trebuie să depăşeşti un anumit nivel pentru a cāştiga dreptul la un mount. Poţi īncăleca un cal īncă de la primul nivel. Mount-ul poate fi dobāndit permanent sau doar īnchiriat pentru o anumită perioadă. Pet-ul īn RoM are doar rol decorativ. El te va īnsoţi pretutindeni dar nu va participa la lupte şi nici nu va ţine Aggro pentru Scout cum este cazul Hunter-ului īn WoW.

Farmec propriu

Runes of Magic are cāteva caracteristici interesante, pe care nu le regăseşti īn WoW. Īn primul rānd, opţiunile de configurare a caracterului din punct de vedere estetic sunt numeroase şi disponibile chiar īn joc.

Īn al doilea rānd, īn RoM poţi fi proprietarul propriei tale case, nu mai trebuie să dormi prin baruri. O poţi mobila şi poţi depozita o parte din bunurile dobāndite pe teren. Unde mai pui că īngrijitoarea este foarte sexy!

Runes of Magic oferă un nivel destul de ridicat de configurare a interfeţei grafice. Minimap-ul este īnconjurat de butoane, fiecare cu rolul lui precis. Cu ajutorul acestora, poţi afişa sau ascunde anumite obiecte (lista de quest-uri, caracterele care dau questuri, practicarea profesiilor etc.).

Dincolo de toate astea, mi-au plăcut īn mod special două facilităţi, ambele legate de quest-uri. Prima este tooltip-ul care conţine informaţii legate direct de questuri. De exemplu, dacă duci cursorul asupra unui animal, īn tooltip-ul afişat ţi se va indica faptul că animalul respectiv trebuie ucis pentru īncheierea unui quest.

O altă facilitate interesantă este Auto Movement. Să zicem că un quest te trimite la un anumit NPC (non playing character). Īn log-ul de questuri, dacă dai clik pe numele NPC-ului, caracterul tău va īncepe automat să meargă către acesta. Uneori mai dă şi rateuri, dar de regulă se dovedeşte o funcţie foarte utilă.

Verdict

Runes of Magic are nevoie de timp pentru a deveni mai bun şi a beneficia de o comunitate care să-l susţină. Deocamdată, este lipsit de informaţii precise legate de funcţionarea abilităţilor, de suportul unei comunităţi, de documentaţia necesară īncepătorilor şi celor care vor să devină experţi.

Indiferent dacă ai jucat sau nu WoW, dacă īţi plac MMORPG-urile, trebuie să īncerci neapărat Runes of Magic. Are potenţial şi, īn timp, ar putea deveni un rival adevărat pentru WoW.
Redstorm is offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
The Following 2 Users Say Thank You to Redstorm For This Useful Post:
K 2 (05-07-2010), Yutaka (05-09-2010)
Old 05-06-2010, 01:42 PM   #2 (permalink)
Freshman

george.mikal is on a distinguished road
Points: 22, Level: 1 Points: 22, Level: 1 Points: 22, Level: 1
Activity: 0%
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%

thanks for sharing here.....very very nice
george.mikal is offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
Old 05-06-2010, 01:47 PM   #3 (permalink)
Power User

Cojocel's Avatar

Cojocel is on a distinguished road
Points: 3,058, Level: 23 Points: 3,058, Level: 23 Points: 3,058, Level: 23
Activity: 4%
Activity: 4% Activity: 4% Activity: 4%

Pare frumos. Acum il trag si eu : http://www.runesofmagic.com/ro/freetoplay/download.html
Cojocel is offline  
Reply With Quote
Old 05-06-2010, 02:09 PM   #4 (permalink)
starnitor

nu_vreau's Avatar

nu_vreau is on a distinguished road
Points: 12,412, Level: 48 Points: 12,412, Level: 48 Points: 12,412, Level: 48
Activity: 12%
Activity: 12% Activity: 12% Activity: 12%

cred ca mai am si acum un priest/mage pe un server german.
chiar... ia sa-l reinstalez.

nu_vreau is offline  
Reply With Quote
Old 05-09-2010, 11:49 AM   #5 (permalink)
Banned

OGeorge is on a distinguished road
Points: 46, Level: 1 Points: 46, Level: 1 Points: 46, Level: 1
Activity: 10%
Activity: 10% Activity: 10% Activity: 10%

Arata destul de ok, o sa il incerc si eu sa vad cum e.
OGeorge is offline  
Reply With Quote
Old 05-09-2010, 05:00 PM   #6 (permalink)
banned

Yutaka's Avatar

Yutaka is on a distinguished road
Points: 3,413, Level: 24 Points: 3,413, Level: 24 Points: 3,413, Level: 24
Activity: 20%
Activity: 20% Activity: 20% Activity: 20%

Il incerc si eu de maine , revine cu detalii.
Yutaka is offline  
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules