Results 1 to 16 of 16

Thread: RDS Digital

  1. #1
    DiRector'ScuT TzUsKa bubucea's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    /|_|\
    Posts
    4,932
    Blog Entries
    1

    Default RDS Digital

    Am scanat azi TV'ul prin optiunea digitala DVB-C si surpriza: peste 100 de programe(unele HD) si cateva posturi de radio dupa cum urmeaza:

    OTV
    ZoneReality
    Hallmark
    Movies 24
    AXN
    AXN Crime
    AXN SciFi
    Minimax
    U TV
    Mezzo
    Music Chanel RO
    Prima TV
    B1
    Canal D
    DigiSport +
    PV TV
    National Geographic
    Animal Planet
    Kiss TV
    Music Chanel HU
    TVR 1
    TVR 2
    GSP 1
    TVR Cultural
    Discovery Science
    RTL
    Pro 7
    RTL 2
    Super RTL
    EuroSport
    TVS Oradea
    Analog TV
    DIGI Film 1
    DIGI Film 2
    TV 5
    Private Spice
    Explorer TV
    Viasat History
    Comedy Star
    Action Star
    TV 1000
    Universal
    Boomerang
    EuroNews
    BBC
    Playboy
    VOX News
    DW
    Bloomberg
    RAI 1
    Italia 1
    VOX Chanel
    BBC Prime
    France 3
    M2
    ATV
    TF2
    TF24
    TVE
    CCTV9
    Digi Sport HD
    Eurosport HD
    Discovery HD
    TVR HD

    ProTV
    Realitatea
    Acasa TV
    NG Wide RO
    Pro Cinema
    MTV Romania
    Taraf TV
    Money Channel
    National TV
    Eurosport 2
    Disney Channel
    VH1
    Etno TV
    Trinitas TV
    DigiSport RO
    Romantica
    Cine Star
    Cartoon Network
    TV Neptun
    Rai 3
    Canale 5
    Antena 1
    Antena 2
    Antena 3
    Sport.ro
    Euforia Lifestyle
    CNNi
    DUNA TV
    NOTA TV
    Dicovery World
    Dicovery Travel & Living
    HBO Romania
    HBO Comedy Romania
    Cinemax International
    N24
    Discovery RO
    Favorit TV

    Tot ce va trebuie sa urmariti un astfel de pachet de la RDS, este doar un TV (Plasma sau LCD) cu tuner digital, scanat pe DVB-C. Pe DVB-T s-ar putea sa receptionati doar cateva programe. Nu am putut viziona programele STAR.
    Ce mi se pare extraordinar, e ca putem urmarii Full HD cateva programe si va pot spune ca se vad extraordinar, cel putin olimpiada urmarita pe TVR HD.

    L.E. Probabil ca este o chestie temporara sau experimentala, oricum din 2012 vor fi obligati sa emita si digital.

    "Save the world... there is no other !"

  2. #2

    Default

    RDS emite digital de aproape un an de zile. Acasa am un receiver hyundai cu care prind tot ce ai scris tu bubucea mai sus de aproape un an de zile cu cateva exceptii.
    In ceea ce priveste digitalul, RDS-ul deja are o oferta pentru asa ceva, gasiti pliante, oferte, etc.

  3. #3
    DiRector'ScuT TzUsKa bubucea's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    /|_|\
    Posts
    4,932
    Blog Entries
    1

    Default

    Quote Originally Posted by TheJudge View Post
    RDS emite digital de aproape un an de zile. Acasa am un receiver hyundai cu care prind tot ce ai scris tu bubucea mai sus de aproape un an de zile cu cateva exceptii.
    In ceea ce priveste digitalul, RDS-ul deja are o oferta pentru asa ceva, gasiti pliante, oferte, etc.
    Nu ma refeream la un serviciu gen Digi sau Dolce ori UPC cu receiver si antena, ci pur si simplu pe cablu. Acelasi cablu pe care il au toti in casa de la RDS sa zicem in cazul meu. Cand mi-am luat TV Full HD, semnalul era atat de prost incat m-am apucat sa schimb cablurile prin toata casa si rezultatul a fost multumitor. Ce sa zic ca nu se compara cu filmele luate de pe net, nici macar 720p.
    Insa acum prin cablul coaxial curg trei programe FullHD si alte zeci de programe emise digital si este o diferenta semnificativa.
    Daca intrebi sa schimbi contractul pe Digital la RDS, iti vor pune in brate un receiver si o "farfurie" si inca cateva gauri in pereti... de asta ziceam ca merita un astfel de serviciu, fara alte probleme.

    "Save the world... there is no other !"

  4. #4

    Default

    Quote Originally Posted by bubucea View Post
    .....
    Daca intrebi sa schimbi contractul pe Digital la RDS, iti vor pune in brate un receiver si o "farfurie" si inca cateva gauri in pereti... de asta ziceam ca merita un astfel de serviciu, fara alte probleme.
    Nici eu nu ma refeream la satelit. Exista de un an de zile digital pe cablu la RDS. Am primit un receiver care arata la fel ca cel de satelit doar ca e pentru cablu(Hyundai-1170 parca) si diferenta intre direct cablu si trecerea prin acest receiver e foarte mare din toate punctele de vedere.
    Ca sa primesc acest receiver atunci a trebuit sa trec de la Baza+HBO la Extra sau Extra+HBO si am trecut doar la Extra.
    De vreo 2 luni de zile pe digital se prind toate programele(HBO, HBO Comedy, Cinestar, ActionStar, Comedystar) fara a fi criptate. Au fost lasate la liber pana se finalizeaza procedura de a trece la digital si pana ofertele sunt gata de lansare. Vorbesc aici despre HD, despre alte receivere(nu Hyundai-ul care il am eu) si pe viitor si despre IPTV.

  5. #5

    Default

    Da, pe cablu transmite si UPC digital (cu un stb de la ei) de aproximativ un an si banuiesc ca si rds la fel. Sau tu vrei sa spui ca le poti prinde cu un receiver digital generic?

  6. #6

    Default

    @laur3ooo: Momentan totul e lasat free la ei. Daca ai o plasma cu stb incorporat atunci poti sa beneficiezi de toate programele care le transmit ei, inclusiv HD-urile daca ai ceea ce iti trebuie.

    Pentru cei interesati gasiti mai multe informatii pe forumurile specializate...

  7. #7
    DiRector'ScuT TzUsKa bubucea's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    /|_|\
    Posts
    4,932
    Blog Entries
    1

    Default

    @TheJudge .... poti atasa mai multe televizoare la acel receiver primit de la ei ? adica sa nu fi nevoit sa te uiti la acelasi program pe mai multe TV'uri, stiu ca era o problema in trecut la cei ce aveau mai multe televizoare.

    "Save the world... there is no other !"

  8. #8

    Default

    Si UPC are 101-102 posturi digitale, +2-3 daca incluzi hbo si ceva pornau , si vreo 16 posturi de radio.

    Sunt transmise tot prin dvb-c dar sunt criptate si decodate cu set top box-ul lor, care decripteaza semnalul si il transmite la monitor / tv prin hdmi + criptare hdcp..

    UPC Romania - Televiziune - UPC Digital TV Medium

    La HD au :

    HBO HD
    Eurosport HD
    Sport.ro HD*
    TVR1 HD
    PRO TV HD
    The History Channel HD
    National Geographic Channel HD
    Fashion TV HD

    RDS transmit inca necriptat pentru ca sunt in criza de bani si n-au acum cu ce sa comande set top box-uri si echipament sa cripteze semnalul dar vor trece si ei in curand...
    Buzzwords Ltd, unregistered company in England, Whales and Dolphins
    Value-added, synergistic forward thinking outside of the box solutions for the discerning employer with core competency metrics - touch base or ping us for more information on how you can improve your customer facing intuitive interfaces, transition your e-business mindshare, incentivize revolutionary technologies and evolve e-business solutions.

  9. #9
    Torrents.ro Member pericle's Avatar
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    Ploiesti, Romania
    Posts
    644
    Blog Entries
    2

    Default

    Quote Originally Posted by bubucea View Post
    poti atasa mai multe televizoare la acel receiver primit de la ei ? adica sa nu fi nevoit sa te uiti la acelasi program pe mai multe TV'uri, stiu ca era o problema in trecut la cei ce aveau mai multe televizoare.
    iti trebuie un splitter inainte de STB. Dar fiecare televizor are nevoie de STB, sunt si recievere mai destepte care au si iesire pt alte tv-uri.
    Acum depinde c-o sa vanda astia.

  10. #10

    Default

    Quote Originally Posted by Penemue View Post
    ...
    RDS transmit inca necriptat pentru ca sunt in criza de bani si n-au acum cu ce sa comande set top box-uri si echipament sa cripteze semnalul dar vor trece si ei in curand...
    Nu as zice ca RDS-ul e in criza de bani. Receiverele au ajuns in vama la sfarsitul lui decembrie/inceputul lui ianuarie. De atunci tot testeaza, scot, baga programe, schimba frecvente, etc si ceea ce e acum un standby la ei e cu ofertele si contractele.

    Quote Originally Posted by bubucea View Post
    @TheJudge .... poti atasa mai multe televizoare la acel receiver primit de la ei ? adica sa nu fi nevoit sa te uiti la acelasi program pe mai multe TV'uri, stiu ca era o problema in trecut la cei ce aveau mai multe televizoare.
    Asa cum ti-a spus si @pericle, ai nevoie de splitter pe cablu si 2 receivere pentru a te putea juca in voie pe 2 televizoare. Daca ai 2 televizoare care au receivere incorporate atunci ai nevoie doar de un splitter.

  11. #11

    Default

    Cum va functiona treaba pe televizoarele cu receivere incorporate daca/cand RDS va cripta semnalul digital? Pentru ca, de exemplu, la upc e nevoie de un card special in stb respectiv.

  12. #12
    Torrents.ro Member pericle's Avatar
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    Ploiesti, Romania
    Posts
    644
    Blog Entries
    2

    Default

    pai nu o mearga!N-are cum.N-o sa accepte decat cartele, prin aia te identifica si daca nu-ti platesti la timp factura iti dezactiveaza cartela.

  13. #13

    Default

    Anumite monitoare au slot pentru card-uri care au scop sa decripteze semnalul...

    ex pt samsung t240hd:



    La noi insa vor prefera set top box-uri cum a facut si UPC pt ca pot baga pe gat si DVR cu ocazia asta si sa ceara un pret mai mare lunar ca si chirie a set top boxului.
    Buzzwords Ltd, unregistered company in England, Whales and Dolphins
    Value-added, synergistic forward thinking outside of the box solutions for the discerning employer with core competency metrics - touch base or ping us for more information on how you can improve your customer facing intuitive interfaces, transition your e-business mindshare, incentivize revolutionary technologies and evolve e-business solutions.

  14. #14
    DiRector'ScuT TzUsKa bubucea's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    /|_|\
    Posts
    4,932
    Blog Entries
    1

    Default

    Si al meu Sony are slot pentru card (Sony Bravia KDL-40W5500), insa ceea ce ma incanta pe mine cel mai mult in acest moment, este cablul infipt in el fara alte accesorii de decriptare a semnalului. Sper sa tina cat mai mult "criza" la astia

    "Save the world... there is no other !"

  15. #15

    Default

    STB-ul il vei putea achizitiona cu banii jos, il vei putea lua in custodie(gratis) daca iti vei lua anumite pachete de programe de la ei sau in chirie platind in plus undeva la 6RON/luna pe langa abonamentul normal.

  16. #16

    Default

    NU cred ca are cum sa "dezactiveze" cartela. Poate sa o bage intr-un fel de blocklist

    Am pus intrebarea in ideea ca, tinand cont ca sistemul de autentificare in retea folosind un card de acces este destul de matur (chiar vechi as putea spune), poate exista (sau ar trebui sa exista) o alta metoda de autentificare care sa nu faca reduntant un stb. Daca alta compania foloseste alt tip de stb (acestea ar trebui sa fie minimal compatibile).

Similar Threads

  1. Cocalaru digital
    By nigel in forum Bash Zone
    Replies: 106
    Last Post: 02-07-2015, 12:08 PM
  2. RCS&RDS digital
    By human1 in forum Filme si TV
    Replies: 6
    Last Post: 04-23-2010, 02:37 PM
  3. Western Digital 4 TB
    By emptysilence in forum IT si gadgeturi
    Replies: 19
    Last Post: 06-16-2009, 10:46 AM
  4. Ramă foto digitală de la Samsung
    By new in forum IT si gadgeturi
    Replies: 0
    Last Post: 05-08-2009, 11:50 AM
  5. Western Digital a lansat un HDD de 2 TB
    By new in forum World Wide Web
    Replies: 17
    Last Post: 03-22-2009, 11:35 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •