Results 1 to 14 of 14

Thread: Problema de retelistica

  1. #1
    Torrents.ro Member shoby07's Avatar
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    Bucuresti
    Posts
    156

    Default Problema de retelistica

    Salutare,
    Am si eu o mica nelamurire cu privire la accesul unui PC intr-o retea putin mai complicata.

    Schema (simplificata) ar fi cam asa:

    HTML Code:
    Internet
       |
       |
    Router(192.168.0.1)
       |_________________________________________
       |                                         |
    "Server"(eth0:192.168.0.2)         PC1(192.168.0.3)
       |    (eth1:192.168.2.1)
       |________________________
       |                        |
      PC2(192.168.2.2)  PC3(192.168.2.3)
    Am conexiunea de internet care intra in router, din router ies 2 conexiuni: una catre un server (sa zicem ca are IPul 192.168.0.2) si una catre un PC (PC1 - IP: 192.168.0.3). Serverul la randul lui routeaza conexiunea catre inca 2 clienti: PC2 (IP: 192.168.2.2) si PC3 (IP: 192.168.2.3). Presupunem ca pe PC1 avem instalata o aplicatie web ce se vrea a fi accesata de pe retea (reteaua formata din PC2 si PC3).
    Intrebarea mea este urmatoarea: aceasta aplicatie web de pe PC1 este vizibila pentru reteaua formata din PC2 si PC3 atunci cand se foloseste adresa 192.168.0.3 pentru a accesa?
    In princpiu cred ca este posibil deoarece PC1 va vedea requestul venind de la 192.168.0.2 ("Server"), dar nu sunt 100% convins asa ca cer si eu cu parerea
    Multumesc in avans!
    <3 UniSense <3

  2. #2

    Default

    Corect, requestul va fi vazut ca venind de la server, caci reteaua formata dupa server are alta clasa de IP.

  3. #3
    Torrents.ro Member shoby07's Avatar
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    Bucuresti
    Posts
    156

    Default

    Gosh, thx alot
    [2525252525252525]
    <3 UniSense <3

  4. #4

    Default

    Auzi, dar chiar ai nevoie de o clasa separata de ip-uri dupa server? Te ajuta cu ceva anume? Ai putea foarte usor sa faci un bridge si in acel moment celelalte doua calculatoare s-ar comporta ca si cum ar fi direct legate la router. Avantajul imediat ar fi ca nu mai e nevoie sa folosesti 192.168.0.2 ca un server DNS pentru ce e in spatele lui, toata munca ar duce-o tot routeru. Just my 2 cents.
    Am vazut ca ti s-a raspuns deja la intrebarea pe care ai pus-o dar am zis ca poate te ajuta si o alternativa.

    Cheers,
    Adytzu
    Everything that can be counted does not necessarily count; everything that counts cannot necessarily be counted.
    Albert Einstein

  5. #5

    Default

    sa numai deschid alt thread.
    am router si 2 pc.intr-un pc am doua placi de retea iar in celalalt una.la setarile de ip ale celor 3 placi am setat ipuri de router:192.168.16.100 pana la 103 iar in router i-am dat pana la 105.la calculatorul cu cele doua placi de retea un cablu de retea e conectat la router iar cel de net l-am bagat in cealalta placa de retea(nu in router).acum incepe imbarligatura.vreau in acelasi timp sa pot accesa celalalt pc prin remote dar sa am si net.net am dar nu-l pot vedea pe celalalt prin remote doar daca dezactivez placa de retea a netului sau scot cablul de net apoi imediat vnc se conecteaza la celalalt.cand sunt ambele placi de retea ale aceluiasi pc active presupun ca routerul nu stie sa lucreze cu ele separat desi doar una e conectata la router.am mai obs. ca navigarea pe net e mai greoaie paginile se incarca mai greu.este vreo setare,vreun soft poate sa modif eu la vreuna din cele doua placi de retea ceva incat sa se intample ce am descris mai sus.

  6. #6

    Default

    Basicly tu te scarpini cu mana stanga la urechea dreapta. Ai un pc cu 2 placi de retea si un router. Netul iti intra intr-un pc, iar reteaua o faci prin router catre celalalt pc.

    For one, routerul e nitel inutil in cazul asta. Daca elimini routerul din ecuatie si legi cele doua calculatoare printr-un simplu cablu ai sanse sa se intample ceea ce zici tu. Sa-ti mearga si netul si reteaua. Asta depinde insa si de alte chestii de genul.

    Cel mai simplu ar fi sa bagi netul in router si sa le ambele pc-uri la router.
    Ridică-te și mergi, Forum! - firstnamejhon 11:1-44

  7. #7

    Default

    Quote Originally Posted by sirAndrew View Post
    ... tu te scarpini cu mana stanga la urechea dreapta...
    Andrew a descris perfect situatia...

    Ce vrei tu sa faci, se rezolva foarte simplu: Bagi netu' in portu' "Internet" al routerului, iar cele 2 PC-uri le conectezi in 2 porturi de retea. Astfel vei avea si retea si net, non-stop, in ambele PC-uri.

  8. #8

    Default

    vroiam sa invat(ca extensie) si altceva cum ar fi daca s-ar strica routerul si am nevoie sa vad si celalalt calc.acum sunt in normalitate conectand cele 2 calc la router.

  9. #9

    Default

    Daca scoti routerul din ecuatie ai o cu totul alta situatie decat cea descrisa de tine. Routerul legat in felul cum ai spus tu complica foarte mult lucrurile.

    Cand nu ai router si vrei sa legi 2 calculatoare problema e simpla. Pui netul intr-o placa de retea, legi calculatoarele cu un cablu simplu (atentie la mufe, conteaza f mult cum este mufat cablul) configurezi reteaua manual (daca ruleaza sisteme de operare diferite e oleaca mai complicat sa le faci sa se vada intre ele) si faci bridge la connexiunea de net din calculatorul cu 2 placi de retea.
    Ridică-te și mergi, Forum! - firstnamejhon 11:1-44

  10. #10

    Default

    Quote Originally Posted by sirAndrew View Post
    (atentie la mufe, conteaza f mult cum este mufat cablul)
    Mai nou, nu mai contează cum sunt legate cablurile. Poți să le mufezi și pe direct că știu plăcile să le facă cross.
    Can you believe Mozart wrote his 1785 Piano Concerto No. 21 in C? I can't imagine compiling back then!

  11. #11

    Default

    sau cu network sharing si astfel pot folosi prg de remote.deja mufa la un cablu e pe crossover.
    acum ma trasnit altceva:cum fac sa ascund in managerul de dispozitive o anume placa de retea in caz ca-s doua si vreau decat una sa fi vizibila.stiu de optiunile cu disable,dezinstalare driver insa nu-mi convine la disable ca poate fi imediat activata iar la dezinstalare in niciun caz nu stau mereu de instalare.daca exista vreun program,vreo smecherie in registri care doar sa o ascunda si cand am nevoie sa reapara.
    concret:am doua placi-una integrata in placa de baza cealalta wireless in slot pci.vreau ca cea wireless sa numai fie vizibila(pe partea de soft nu fizic prin scoatere).pe net in cautari nu arata decat cum sa-ti apara cele invizibile ceea ce nu ma intereseaza.ce m-ar ajuta dar nu ramane permanent la managerul de dispozitive-view-devices (in afara de type) dispar componentele insa la inchiderea ferestrei si redeschidere iarasi imi arata dispozitivele pe tip.
    Last edited by danyel_c2001; 12-02-2012 at 07:39 AM.

  12. #12

    Default

    Daca se strica routeru', cumperi altu'. Solutia cu alea 2 placi de retea nu e tocmai buna. PC-ul cu 2 placi de retea va trebui sa stea pornit non-stop pentru a avea celalalt PC acces la net.

    Despre "problema" cu ascunsul placii de retea, n-am mai auzit de asa ceva pana acum si nu inteleg de ce ai vrea sa faci asta...

  13. #13

    Default

    Eu nu īnțeleg cu ce te deranjeză opțiunea de disable. O lași disable atāta timp cāt n-ai nevoie să o folosești. Nu īnțeleg de ce vrei s-o ascunzi de tot (sau ce vrei tu să faci).
    Can you believe Mozart wrote his 1785 Piano Concerto No. 21 in C? I can't imagine compiling back then!

  14. #14

    Default

    sa nu mai apara la networkcards in managerul de dispozitive nu disable.

Similar Threads

  1. Problemă Problema pc
    By boost in forum Hardware Help
    Replies: 18
    Last Post: 08-22-2010, 10:55 PM
  2. Problema
    By demisec in forum Dezvoltare
    Replies: 7
    Last Post: 08-08-2010, 09:27 PM
  3. Problemă Cabluri TV
    By MusicON in forum Hardware Help
    Replies: 11
    Last Post: 08-04-2010, 12:25 AM
  4. Problemă Problema wii
    By dr.Bacalbasa in forum Hardware Help
    Replies: 2
    Last Post: 08-02-2010, 08:20 PM
  5. Problemă retelistica
    By dodigeo in forum Telefonie si retelistica
    Replies: 0
    Last Post: 08-12-2008, 09:16 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •