Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 20 of 22

Thread: Conectat router la alt router

  1. #1
    Vreau o Tara Ca Afara iLink's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    PROFM
    Posts
    8,559
    Blog Entries
    98

    Exclamation Conectat router la alt router

    Problema e in felul urmator : La routerul principal Asus ,am conectat alt cablu in Portul2, ca sa il bag in alt router ZTE in alta camera, in slotul wan , ma conectez pe telefon la interfata ZTE-ului ,ma conectez cu numele si parola la internet,ma conectez si pe wifi ,dar nu se incarca nici o pagina,ce am gresit ?

    .................................................. .....................
    Last edited by iLink; 02-12-2015 at 10:56 PM.

    Radio īnseamnă PRO FM
    I
    Top 3 motive sa citesti RecoverTRO
    E ţara īn care se īntāmplă īn fiecare zi cāte ceva

  2. #2

    Default

    Firul de internet vine īn WAN-ul ASUS-ului. Apoi trebuie să conectezi īncă un cablu īntre Asus și ZTE pe porturile LAN ale ambelor routere.
    Can you believe Mozart wrote his 1785 Piano Concerto No. 21 in C? I can't imagine compiling back then!

  3. #3

    Default

    LAN īn ambele. Dacă bagi la ZTE īn WAN s-a dus toată treaba. Ideea e ca ele să fie īn aceeași rețea locală (LAN). Dacă bagi īn WAN, ar trebui să mai faci NAT īncă o dată și pe ZTE.




    Tu vrei să ai imaginea 2. O rețea mare. Să știe clenții conectați la ZTE cine e Asus.
    Can you believe Mozart wrote his 1785 Piano Concerto No. 21 in C? I can't imagine compiling back then!

  4. #4
    Guest of Honour
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Acasă
    Posts
    1,047

    Default

    Cine ti-a zis ca e gresit sa bage in WAN? Nu e nimic gresit, doar ca trebuie configurat in alt mod.

    Gen:

    Cablul principal de internet (RJ45)> ASUS port WAN

    Asus port LAN1 (sau oricare altul) >>> WAN router ZTE.

    Routerul ZTE va fi configurat astfel incat sa aiba gateway routerul Asus.

    Ex.: Asus: WAN configurat cu user/pass pppoe ; ZTE configurat la interfata WAN cu ip static 192.168.0.101 sa zicem, subnetul mask 255.255.255.0 (sau orice alegi tu si pe LAN-ul routerului Asus), iar la gateway 192.168.0.1 (care e IP-ul de lan al lui Asus, la fel, depinde de la caz la caz, tu stii ce ai configurat).

    Astfel vei avea 2 retele WiFi... fiecare cu treaba ei, dar in internet vei iesi prin routerul Asus. Poti evident sa folosesti si unul dintre routere pe post de SW (Access point). Dar atentie la bucle (cel mai probabil sa reusesti sa faci una).

  5. The Following 2 Users Say Thank You to VRossi For This Useful Post:

    asneter (02-13-2015), iLink (02-12-2015)

  6. #5
    Vreau o Tara Ca Afara iLink's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    PROFM
    Posts
    8,559
    Blog Entries
    98

    Default

    Da asta e problema ca ZTE nu stie vad decat pppoe .

    Cand am pus lan lan,ba mergea netu pe router 2 ba mergea pe router 1 pica pe rand la interval de 1 min...

    Radio īnseamnă PRO FM
    I
    Top 3 motive sa citesti RecoverTRO
    E ţara īn care se īntāmplă īn fiecare zi cāte ceva

  7. #6
    Guest of Honour
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Acasă
    Posts
    1,047

    Default

    E ZTE primit de la RDS? Daca da... nu se poate configura de catre utilizatorul final in alt mod decat PPPoE.... iar sa-ti fie configurat cu IP static, e exclus, desi teoretic s-ar putea, tu nu ai un astfel de abonament. Solutia ar fi sa le inversezi... asta daca e convenabil pentru tine. Evident nu vei pune un router ZTE (fie si gigabit) in fata unui router Asus (tot gigabit)... desi ZTE-ul ala H298N se descurca admirabil pe partea de transfer fir. Pe partea de WiFi sta mai prost. Daca e vorba de internet doar pana-n 100, nu cred ca pierzi mare lucru ca le inversezi... asupra Asusului tu ai mult mai multa libertate de configurare, fiind routerul tau.

    P.S.: Cand ai pus LAN>LAN si ambele sunt configurate PPPoE, faci un fel de bucla (ai 2 Servere DHCP) deci e normal sa-ti cada netul la greu/sa nu faci trafic etc. Sa-ti explic si cum functioneaza bucla. Trecand peste faptul ca nu te poti conecta de 2 ori cu user/pass... tu practic daca-ti pui cablul din LAN-ul Asus in LAN-ul ZTE-ului, Asusul ii trimite un IP de gen 192.168.0.101 prin DHCP, dar in acelasi timp si routerul ZTE trimite IP prin DHCP de forma 192.168.1.101 spre routerul Asus, astfel incat routerul Asus nu va mai stii prin ce iese in internet, adica prin ip-ul real alocat PPPoE, sau prin ip-ul alocat de routerul ZTE.
    Last edited by VRossi; 02-12-2015 at 11:30 PM.

  8. The Following User Says Thank You to VRossi For This Useful Post:

    asneter (02-13-2015)

  9. #7
    Vreau o Tara Ca Afara iLink's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    PROFM
    Posts
    8,559
    Blog Entries
    98

    Default

    Quote Originally Posted by VRossi View Post
    E ZTE primit de la RDS? Daca da... nu se poate configura de catre utilizatorul final in alt mod decat PPPoE.... iar sa-ti fie configurat cu IP static, e exclus, desi teoretic s-ar putea, tu nu ai un astfel de abonament. Solutia ar fi sa le inversezi... asta daca e convenabil pentru tine. Evident nu vei pune un router ZTE (fie si gigabit) in fata unui router Asus (tot gigabit)... desi ZTE-ul ala H298N se descurca admirabil pe partea de transfer fir. Pe partea de WiFi sta mai prost. Daca e vorba de internet doar pana-n 100, nu cred ca pierzi mare lucru ca le inversezi... asupra Asusului tu ai mult mai multa libertate de configurare, fiind routerul tau.
    Clar nu pun zte in fata la asus, ca am net de 200 Mb ,deci pot sa-l duc linistit la rds....

    Mai am un router vechi wl520gc ,la asta tre sa instalez de pe cd si mi-e ca cine stie de naiba mai fac de nu-mi mai merge nimic..multumesc pentru ajutor.

    Radio īnseamnă PRO FM
    I
    Top 3 motive sa citesti RecoverTRO
    E ţara īn care se īntāmplă īn fiecare zi cāte ceva

  10. #8
    Guest of Honour
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Acasă
    Posts
    1,047

    Default

    Routerul pe care-l ai acum e H298N? Sau H218N? Daca e H218N, acel router nu e gigabit... deci evident nu-ti foloseste la Fiberlink 200 si ar fi OK sa-l returnezi. Toate routerele astea din comert (nu vorbim de chestii profesionale) se pot configura si WEB. Routerul de care zici tu e chiar mai slab decat ZTE-ul H218N... pe partea de WiFi are standard G (max. 54 Mbps).

  11. #9
    Vreau o Tara Ca Afara iLink's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    PROFM
    Posts
    8,559
    Blog Entries
    98

    Default

    Quote Originally Posted by VRossi View Post
    Routerul pe care-l ai acum e H298N? Sau H218N? Daca e H218N, acel router nu e gigabit... deci evident nu-ti foloseste la Fiberlink 200 si ar fi OK sa-l returnezi. Toate routerele astea din comert (nu vorbim de chestii profesionale) se pot configura si WEB. Routerul de care zici tu e chiar mai slab decat ZTE-ul H218N... pe partea de WiFi are standard G (max. 54 Mbps).
    Da eH218N, vroiam doar sa il pun in alta camera sa am acolo semnal wifi ,unde nici macar asus n56u nu ajunge ,nu ma interesa viteza pe wifi,poate sa fie si de 10Mb.


    Cred ca am reusit ,in interfata lui zte nu mai bag contu si parola de net si vad ca merge wifi si merge si netul pe pc nu mai pica ba unu ba altu ,o sa testez wifi-ul de la asus daca merge.
    si da e conectat lan2 asus cu lan 1 zte. E tot degeaba ,daca inchid pc nu mai merge ,deci renunt.


    Adevarul e ca nu mai pot sa schimb numele la wifi si parola ,nici sa mut de pe canalul care e si Asus adica 1 . Totul ramane default.ca sa pot face acele schimbari trebuie sa ma autentific si automat adio.
    Last edited by iLink; 02-13-2015 at 12:10 AM.

    Radio īnseamnă PRO FM
    I
    Top 3 motive sa citesti RecoverTRO
    E ţara īn care se īntāmplă īn fiecare zi cāte ceva

  12. #10

    Default

    Ia un alt router (orice prastie la <100 lei) si seteaza-l ca access point:

    -cablul de net il lasi in portul WAN al routerului Asus
    -tragi un cablu de retea intre un port LAN al routerului Asus si un port LAN al routerului nou
    -in pagina de administrare a noului router, opresti "DHCP server" si ii dai un IP fix din aceeasi clasa cu routerul Asus

    Exemplu:

    -IP Asus: 192.168.1.1
    -IP router nou: 192.168.1.2

    Functioneaza fara probleme. Eu am o astfel de configuratie acasa.

  13. The Following 3 Users Say Thank You to Haplea_ For This Useful Post:

    DeNeDe (02-13-2015), iLink (02-13-2015), radunic (02-13-2015)

  14. #11
    Torrents.ro Member DeNeDe's Avatar
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    root\localhost
    Posts
    1,128

    Default

    Quote Originally Posted by Haplea_ View Post
    Ia un alt router (orice prastie la <100 lei) si seteaza-l ca access point:

    -cablul de net il lasi in portul WAN al routerului Asus
    -tragi un cablu de retea intre un port LAN al routerului Asus si un port LAN al routerului nou
    -in pagina de administrare a noului router, opresti "DHCP server" si ii dai un IP fix din aceeasi clasa cu routerul Asus

    Exemplu:

    -IP Asus: 192.168.1.1
    -IP router nou: 192.168.1.2

    Functioneaza fara probleme. Eu am o astfel de configuratie acasa.
    Il poti seta sa capteze semnalul wireless de la cel principal, fara sa-l mai conectezi prin cablu.
    Si prin asta vei mari si semnalul de la routerul principal
    Server #1
    Intel® Xeon® E5 1410 v2 (4 Cores@8 Threads)
    64GB RAM DDR3 1600MHz
    1.2TB SAS 10K RPM (RAID0) | 1GBit uplink
    Server #2
    Intel® Xeon® E5 1410 v2 (4 Cores@8 Threads)
    96GB RAM DDR3 1600 MHz
    1.2TB SAS 15K RPM (NO RAID) | 1GBit uplink

  15. #12
    Torrents.ro Member radunic's Avatar
    Join Date
    Nov 2008
    Location
    Ploiesti
    Posts
    239

    Default

    Am reusit si eu sa fac cum spui tu,dar daca opresc DHCP imi aloca un singur IP , si nu ma pot conecta decat cu un aparat la el.

  16. #13

    Default

    Majoritatea routerelor au range-uri de dhcp. Poti sa alegi din reteaua 192.168.1.0/24 adresele de la 192.168.1.100 pānă la 192.168.1.254, de exemplu. Pui adresele astea pe router 2 și pānă la 100 pe router 1.
    Can you believe Mozart wrote his 1785 Piano Concerto No. 21 in C? I can't imagine compiling back then!

  17. The Following User Says Thank You to haifisch For This Useful Post:

    radunic (02-13-2015)

  18. #14

    Default

    Quote Originally Posted by radunic View Post
    Am reusit si eu sa fac cum spui tu,dar daca opresc DHCP imi aloca un singur IP , si nu ma pot conecta decat cu un aparat la el.
    Nu router-ul secundar va aloca ip-uri ci cel principal. Opresti DHCP doar pe routerul secundar, nu si pe cel conectat la modem/gpon/etc. Ca sa-ti fie mai usor pentru wifi roaming prin casa poti pune acelasi nume la SSID-urile ambelor routere, aceeasi metoda de criptare (de exemplu WPA2+AES PSK) si aceeasi parola pentru Access Point-urile fiecaruia.

    Si nu te lua dupa ce spun persoanele care sugereaza sa conectezi mufa de retea prin portul WAN al routerului secundar. Daca faci asta aproape sigur va exista un NAT intre retelele celor doua routere si de exemplu un xbox sau un smart tv samd nu va putea vedea vreu server dlna din reteaua ta (adica PC-ul sau vreu smartphone). Se poate intampla ca si reteaua windows locala sa nu poata cuprinde toate calculatoarele conectate la ambele routere, pentru ca aceasta va fi partitionata din cauza NAT-ului.

  19. The Following User Says Thank You to laur3ooo For This Useful Post:

    radunic (02-13-2015)

  20. #15
    Torrents.ro Member radunic's Avatar
    Join Date
    Nov 2008
    Location
    Ploiesti
    Posts
    239

    Default

    O sa incerc cum ai zis tu si sper sa mearga dar daca nu merge o sa te mai stresez putin.
    Multumesc.

  21. #16
    Vreau o Tara Ca Afara iLink's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    PROFM
    Posts
    8,559
    Blog Entries
    98

    Default

    La routerul asus n56u am conectat al doilea router wl520gc ,care ma ajuta in privat exact pasi ce sa setez /dezactivez sa mearga ok,ca nu reusesc sa ii dau de cap. PLz

    Interfata la wl520gc e asta : http://videotutorial.ro/configurare-...utorial-video/
    Last edited by iLink; 02-13-2015 at 01:14 PM.

    Radio īnseamnă PRO FM
    I
    Top 3 motive sa citesti RecoverTRO
    E ţara īn care se īntāmplă īn fiecare zi cāte ceva

  22. #17

    Default

    Setari pentru al doilea router:

    1. IP Config - DHCP Server - "Enable the DHCP Server?" - No

    2. IP Config - WAN & LAN - LAN IP Setting (jos de tot) - IP Address: 192.168.1.2 (daca primul router are 192.168.1.1)

  23. The Following User Says Thank You to Haplea_ For This Useful Post:

    iLink (02-13-2015)

  24. #18
    Vreau o Tara Ca Afara iLink's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    PROFM
    Posts
    8,559
    Blog Entries
    98

    Default

    Quote Originally Posted by Haplea_ View Post
    Setari pentru al doilea router:

    1. IP Config - DHCP Server - "Enable the DHCP Server?" - No

    2. IP Config - WAN & LAN - LAN IP Setting (jos de tot) - IP Address: 192.168.1.2 (daca primul router are 192.168.1.1)
    Am facut asa , pare ca functioneaza,sa vad daca o sa apara un conflit ceva .

    Multumesc Haplea_ ,sper sa functioneze parmanent fara deconectari si mai ales daca inchid pc-ul sa mearga si al doilea.
    Last edited by iLink; 02-13-2015 at 02:34 PM.

    Radio īnseamnă PRO FM
    I
    Top 3 motive sa citesti RecoverTRO
    E ţara īn care se īntāmplă īn fiecare zi cāte ceva

  25. #19

    Default

    O sa functioneze fara niciun fel de problema.

  26. The Following User Says Thank You to Haplea_ For This Useful Post:

    iLink (02-13-2015)

  27. #20
    Vreau o Tara Ca Afara iLink's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    PROFM
    Posts
    8,559
    Blog Entries
    98

    Default

    Name:  error.JPG
Views: 982
Size:  8.7 KB Uite ca am primit conflit acu 4 minute si timp de 1 min nu a mers netu pe pc,pe wireles mergea ...

    Radio īnseamnă PRO FM
    I
    Top 3 motive sa citesti RecoverTRO
    E ţara īn care se īntāmplă īn fiecare zi cāte ceva

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •