Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 20 of 42

Thread: Pica internetul cand downloadez

  1. #1

    Default Pica internetul cand downloadez

    Se da o configuratie mai veche care a functionat ani buni fara probleme.
    De cateva luni, cand downloadez de pe torrente, in special fisiere mari, dupa cateva minute de la start download pica conexiunea la internet (RDS). O rezolv prin restart router (D-Link DIR-655). Merge cateva minute si iar pica. Si tot asa... E aleator, uneori pica dupa 2-3 minute, alteori dupa 10 min, uneori chiar deloc.
    Am testat pe utorrent si qbitt si la fel se comporta.
    Care ar putea sa fie problema? Placa de retea? Router-ul? Vreun driver?

    //am mai citit putin pe google si cica ar rezolva ceva daca as dezactiva in router QOS engine?
    ce am mai observat:
    in log la router apar foarte multe mesage de genul:
    Blocked incoming TCP connection request from ...
    Blocked incoming UDP packet from ...
    oare prea multe cereri de conexiune si nu mai face fata routerul? Cum dezactivez prostia asta?

    cred ca aproape sigur problema mea e legata de setari router, mi se pare ca am facut acum ceva timp un update firmware, poate de atunci sunt problemele astea
    Last edited by TheDog; 01-01-2017 at 01:37 PM.

  2. The Following User Says Thank You to TheDog For This Useful Post:

    Valentin87 (01-01-2017)

  3. #2
    Soldier of love MusicON's Avatar
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    Cumpar Bocanci !
    Posts
    2,877
    Blog Entries
    2
    Ie bine sa fii prost!

  4. #3

    Default

    Routerul cel mai sigur. Descarci prin cablu sau wifi? Incearca sa limitezi numarul de conexiuni din utorrent sa vezi daca-ti mai face.

  5. #4
    It's alive claudiubgd's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    ascunsa
    Posts
    1,574
    Blog Entries
    1

    Default

    Eu am un TP-Link WR740N si uneori aveam problema cu viteza - in sensul ca descarca constant cu 8-9-10 mb si pe urma 0, iar urca, iar scadea si tot asa, intr-un cuvant: peri albi!!!!
    am sunat la ei (RDS) ca nu sunt pb, am facut sesizare si pe net (acolo mi s-a confirmat ca ar fi ceva probleme), iar pana la urma am verificat cu un alt router si surpriza: conexiunea RDS functiona!
    Apoi am resetat routerul meu (cred ca-l incarcasem de atatea reguli, filtrari) si vad ca functioneaza ok!

    Nu stiu in ce masura te ajuta, dar mai bine primesti niste idei sa stii de unde sa te apuci!
    Retras din activitate

  6. #5

    Default

    descarc prin cablu... limitarea nr de conexiuni nu cred ca rezolva ceva
    am descarcat un film care avea doar 5-6 leecheri si la fel pateam

    sa resetez routerul? setarile le bag apoi toate manual sau din fisier?
    am facut din nou update la ultima vers de firmware.. mai testez.
    astept si alte pareri, ce setari as mai putea face la router.. dezactivare QOS engine? are vreo legatura?

  7. #6
    beau si f8t ca masina de cusut tastatura's Avatar
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    up above
    Posts
    777

    Default

    As zice sa elimini router-ul din calcul. Conectezi cablul direct la calculator si vezi de mai cade netu'.

  8. #7

    Default

    da, urma sa fac si asta
    momentan, dupa ce am facut update-ul de firmware (de la 1.32 la 1.37), am pus la download un bluray de 45 Gb
    sunt la 30% si a mers fara problema la viteza maxima
    pana acum ar fi picat de mult
    mai vedem, sa nu ma fi bucurat prea devreme
    ar fi culmea sa fie de la firmware-ul ala

    //edit: m-am bucurat prea devreme, a picat pana la urma
    ideea e ca acum "duce" mai mult pana pica

    de ce continui sa vad in log mesaje de genul:
    Blocked incoming TCP connection request from ...
    Blocked incoming UDP packet from ...
    Last edited by TheDog; 01-01-2017 at 03:22 PM.

  9. #8
    MT Staff inFormal's Avatar
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    unde imi e bine
    Posts
    2,184
    Blog Entries
    4

    Default

    asus rt-n18u ?

    a cedat dupa 1 an (heavy traffic)
    dus la garantie... inlocuit (de emag) si acum e pe post basic router @ socru

    la mine internetul ingheata cand toata banda de upload e ocupata => am limitat upload-ul in utorrent la 75% din banda
    Urmând rețeta de succes t.ro
    Mai întâi o ardem pe forum și apoi o ardem pe tracker

  10. #9

    Default

    am spus mai sus... este vorba de un d-link

    am dezactivat QOS engine si sa nu mai faca log-uri info (veneau foarte des Blocked incoming TCP connection request from ... si Blocked incoming UDP packet from ...) - ma gandeam ca poate asta il blocheaza

    tot se blocheaza internetul
    alte pareri? pe la ce setari sa mai umblu ca sunt destule, chestia e ca nu stiu ce fac fiecare

  11. #10

    Default

    Quote Originally Posted by TheDog View Post
    am spus mai sus... este vorba de un d-link

    am dezactivat QOS engine si sa nu mai faca log-uri info (veneau foarte des Blocked incoming TCP connection request from ... si Blocked incoming UDP packet from ...) - ma gandeam ca poate asta il blocheaza

    tot se blocheaza internetul
    alte pareri? pe la ce setari sa mai umblu ca sunt destule, chestia e ca nu stiu ce fac fiecare
    Testeaza si fara router direct in pc sa te convingi ca e routerul,daca nu poate fi echipamentul de la provider de vina.....

  12. #11

    Default

    Aceeasi problema am avut-o si eu cu un ASUS RT-N56U (cu firmware-ul stock sau cu unul custom, am testat doar Padavan). Am acum TP-Link Archer C7. E cu mult peste.

  13. #12

    Default

    DIR-655
    Code:
    ..Dual active firewall protection (SPI & NAT) helps block malicious attacks on networks from the Internet...
    Numai ca... se apucase sa-mi blocheze conexiuni legitime FTP. De ce nu ar face-o si cu conexiunile torrent ?

    Code:
    Malicious routers, firewalls and data sabotage
    
    Some routers and firewalls pretend to be smart. They analyze connections and, if they think they detect FTP, they silently change the data exchanged between client and server. If the user has not explicitly enabled this feature, this behavior is essentially data sabotage and can cause various problems.
    Am renuntat repede la routerele dlink .

  14. #13

    Default

    am testat fara router si totul e ok, ceva fluctuatii la viteza, dar nu mai pica netul
    deci problema, asa cum banuiam, e la router
    ce naiba sa-i mai fac?
    e si o optiune legata de SPI care e activata... sa o dezactivez si pe asta? impreuna cu QOS engine si WAN traffic shaping?

  15. The Following User Says Thank You to TheDog For This Useful Post:

    Valentin87 (01-01-2017)

  16. #14

    Default

    Quote Originally Posted by inFormal View Post
    la mine internetul ingheata cand toata banda de upload e ocupata => am limitat upload-ul in utorrent la 75% din banda
    am avut si eu problema asta...si mi-am tras banda de 500 Mb/s si de atunci nu mai am probleme. Coroborat cu qbittorrent care stie sa foloseasca RAM in loc sa iti ocupe cahche-ul HDD-ului (asa cum face utorrent)...merge acum brici sa navighez si sa fac orice dealtfel in timp ce descarc cu cateva zeci de MB/s.

    Pt mine avantajul de a avea banda mare nu e ca sa descarc cu viteza mare...cat mai degraba ca sa pot sa navighez in voie in timp ce descarc torrente.
    * Retras din activitate din cauza unor moderatori de aici care tin in brate niste mucegaiuri ce se cred rude cu Penicilina.
    * Exemple de mucegaiuri : wtf , BlasterX , GipsyHunter , firstnamejhon , ...

    * Daca nu ne cunoastem nu-mi da PM pentru ca n-o sa-ti raspund.
    * Daca vrei invitatie pe ICE , depune o aplicatie aici : https://www.icetorrent.org/inviteapp.php

  17. #15

    Default

    dupa ce am testat direct cu cablul, cand am vrut sa revin prin router nu mai vrea nici mort
    nu vrea sa se mai conecteze la internet
    i-am bagat si alt firmware mai vechi, l-am resetat, configurat de la zero, incarcat setari salvate care au mers - nimic
    cred ca a decedat mortal
    altul nou ca la asta nu mai stiu ce sa ii fac

  18. #16
    Torrents.ro Member oldmusic's Avatar
    Join Date
    Feb 2012
    Location
    prea multe vrei sa stii
    Posts
    1,394

    Default

    Quote Originally Posted by TheDog View Post
    dupa ce am testat direct cu cablul, cand am vrut sa revin prin router nu mai vrea nici mort
    nu vrea sa se mai conecteze la internet
    i-am bagat si alt firmware mai vechi, l-am resetat, configurat de la zero, incarcat setari salvate care au mers - nimic
    cred ca a decedat mortal
    altul nou ca la asta nu mai stiu ce sa ii fac
    macar acu stii o treaba. Decat sa faca misto de tine, acu sa mearga acu nu, stii ca nu merge si gata

  19. #17

    Default

    vreo recomandare de router gigabit? sa merg tot pe d-link sau sa schimb?

    http://www.emag.ro/router-wireless-d.../pd/DKQH5YBBM/
    ce parere aveti?

  20. #18

    Default

    Quote Originally Posted by TheDog View Post
    vreo recomandare de router gigabit? sa merg tot pe d-link sau sa schimb?

    ce parere aveti?
    No more Dlink!

    Treci pe tplink omule

  21. The Following User Says Thank You to Heimdall For This Useful Post:

    Valentin87 (01-02-2017)

  22. #19

  23. #20

    Default

    Daca nu poti sa iei C5 / C7 (cel din urma e mai ieftin la PC Garage click) mergi pe C2.

  24. The Following User Says Thank You to nikalai2 For This Useful Post:

    TheDog (01-01-2017)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •