![]() |
|
|
|||||||
![]() |
|
|
LinkBack | Thread Tools | Display Modes |
|
|
#1 (permalink) | ||||||||||||||
|
Light&Shade
|
De cele mai multe ori nu ne exploatam la maxim capabilitatile placii video sau, si mai problematic, ne confruntam cu erori datorate driverelor sau problemelor conexe de software. Insa GPU Caps Viewer 1.8.0 ofera un mod facil de a afla versiunea specifica de PhysX necesara fiecarui GPU, CUDA support-ul sau compatibilitatea adecvata OpenGL/OpenCL (ofera liste complete de extensii suportate de placa), poate detalia informatii despre renderer, clock sau temperatura, soft-ul putand fi folosit si ca unealta de benchmark prin pachetul demo-uri cu care acesta vine. Totodata GPU Caps Viewer ofera si o lista semnificativa de site-uri cu reviews ale placii video detectate, plus driver downloads.
AMD: OpenCL CPU ![]() NVIDIA: OpenCL GPU ![]() OpenCL GPU demo – 1,000,000 Particles ![]() Mai multe date despre GPU Caps Viewer 1.8.0 si DOWNLOAD AICI
|
|
|
||||||||||||||
|
|
#2 (permalink) | ||||||||||||||
|
Senior User
|
Ii foarte folositor, daca vrei sa stii tot despre placa ta video. Se aseamana cu Cpu-z, care la fel, citea tot din calculatorul tau si arata detalii despre el. Pentru userul obisnuit nu cred ca-i chiar util.
|
||||||||||||||
|
|
|
||||||||||||||
|
|
#3 (permalink) | ||||||||||||||
|
Light&Shade
|
Chiar ca CPU-Z este f.util, si nu doar userilor avansati. Cu putin interes poti afla compatibilitatea componentelor proprii, posibilitatea upgrade-urilor, drivere & stuff. Personal recomand asemenea unelte oricarui user (se zicea candva ca 'analfabeţii' secolului XXI nu vor fi doar cei care nu stiu sa citeasca, ci si cei care nu stiu sa foloseasca un PC - as adauga "sa foloseasca CUM TREBUIE").
Ca tot ai adus vorba, 09mihai, de CPU-Z, sa dam si un link catre cea mai noua si stabila versiune (la data acestui post) - CPU-Z 1.52, cu mentiunea ca acest mic soft-ulet nu doar ca ofera informatii extrem de detaliate despre procesor, dar are si date utile despre placa de baza (producator, model, revizie, BIOS, Chipset, etc), RAM (producator, frecvenţe, latenţe, etc) şi sistem de operare. Mai jos e un prtscr cu ce-mi indica mie (versiunea 1.44 - si da, antic sistemul )![]() Pentru a acoperi in mod profesional toate informatiile cu privire la un sistem (hard si soft) cea mai recomandabila unealta ar fi System Information Development Kit de la aceiasi CPUID Developers, dar asta deja muta nivelul userului in liga avansaţilor.
|
|
|
||||||||||||||
![]() |
| Thread Tools | |
| Display Modes | |
|
|